Új bejelentkezési telefonszámunk: +36 70 774 7934

Soltész Erzsébet

Dietetikusi végzettségemet a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán szereztem. Cukorbeteg érintettként nagy elhivatottsággal vettem részt az Egy Csepp Figyelem Alapítvány edukációs- és egészség-programjainak megvalósításában, fejlesztésében. Az Alapítvány dietetikusaként lakossági tanácsadások, dietetikai előadások, vállalati workshopok során adtam át az egészségmegőrzéssel, kiegyensúlyozott táplálkozással, a cukorbetegség és más krónikus betegségek étrendjével kapcsolatos ismereteimet. 

Fő szakmai érdeklődési köröm a bél mikrobiom egyensúlyát támogató táplálkozás, amelynek egyik fő pillére az élelmi rostokban gazdag étrend. A témáról szóló, társszerzővel jegyzett könyvünk  "A rost jó!" címmel 2020-ban jelent meg. Emellett rendszeresen kérnek fel szakértőnek a cukorbetegség és a bélflórát támogató táplálkozás kapcsán rádióműsorokban, nyomtatott és online szakmai anyagok, cikkek írásakor.

Az egyéni dietetikai tanácsadás során segítséget nyújtok a  - gyakran nőgyógyászati problémákkal szövődő - szénhidrátanyagcsere-zavarok étrendjének elsajátításához, az esetleges túlsúly leadásához, az emésztőrendszeri panaszok, ételallergiák- és ételintoleranciák esetén javasolt étrendi elvek követéséhez és a mikrobiom egyensúlyát támogató életmód kialakításához. 

A csak ideig-óráig betartható, merev diéták helyett igyekszem a hozzám fordulóra szabni a diéta elemeit, amelyek a mindennapokba beépítve elősegíthetik a szélsőségektől mentes, kiegyensúlyozott táplálkozást és az egészség megőrzését.

 


    Vissza az előző oldalra