Új bejelentkezési telefonszámunk: +36 70 774 7934

Nőgyógyászati fertőzések kezelése

A visszatérő hüvelyi folyás számos nőnek keseríti meg a mindennapjait. A csípő, égő, viszkető érzés, a megváltozott vagy bővebb hüvelyi váladékozás szinte éppoly gyakran előfordul, mind a nemi élet során tapasztalt kellemetlenség. Sajnos, a megbetegedések egy része hosszú távon meddőségi problémákhoz is vezethet. Speciális rendelésünk célja, hogy a kellemetlen hüvelyi tünetek megszűnjenek, és ne ismétlődhessenek.

A vizsgálatot alapos anamnézisfelvétel előzi meg, mert számos esetben a betegség kialakulása a hüvelyi flóra egyensúlyának felborulásával kezdődik. Ha a hüvelyi egyensúly felborul, akkor elszaporodhatnak a kórokozók és kialakulnak a tünetek. A hüvely nem steril szerv, a benne élő tejsavbacillusok (laktobacillus) megelőzik, hogy a kórokozók elszaporodhassanak. A kórokozók elpusztítása, az egészséges flóra felépítése mind-mind hozzájárul ahhoz, hogy a kezelés hosszútávon sikeres lehessen.

Emellett átfogó diagnosztika segítségével derítjük ki a panaszok pontos okát: szükség esetén mikrobiológiai kenetet és tenyésztést végzünk, elvégezzük a Chlamydia-, Ureaplasma-, és Mycoplasma-szűrést, a HPV (human papillóma vírus) szűrést és tipizálást illetve HIV (AIDS) és egyéb nemi betegségek szűrését is -mert a panaszok okai nemcsak baktériumok, hanem gombák, vírusok illetve speciális kórokozók is lehetnek.  


    Vissza az előző oldalra